Potřebujeme (dortová forma o průměru 24cm)
5 vajec
60g kokosového cukru*
100 ml oleje
175g hladké špaldové mouky
1 lžíce kakaa (nemusí být)
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
1 lžička koření Bystrá hlavička Sonnentor*
2 jablka a 2 hrušky (nebo jen jablka nebo jen hrušky)*
Postup
1. Vyšleháme si celá vejce s cukrem, šleháme do pěny, alespoň 3-4 minuty, klidně i 5 minut.
2. Postupně zašleháváme olej
3. Poté přimícháme všechny ostatní ingredience kromě jablek a hrušek a promícháme.
4. Jablka a hrušky zbavíme slupky a jadřinců a nakrájíme na menší kousky, komu by to vadilo, nastrouhejte na hrubém struhadle, přimícháme k těstu.
5. Dáme do dortové či koláčové formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 175 stupňů 40-50 minut.
Poznámky*
– pokud vám vadí chuť kokosového cukru, použijte třeba 30g kokosového a 50g třtinového nebo jen třtinový cukr, ale toho dejte tak 100g
– koření Sonnentor Bystrá hlavička je podobná perníkovému koření, takže můžete použít i to
– jablka nakrájené na kousky mohou někomu vadit, proto můžete klidně i nastrouhat.
– zkuste přidat i nasekané ořechy, určitě bude ještě chutnější
1 Comments
Veronika
Mockrát Vám děkuji za krásná slova <3 Dneska děkuji zrovna 2x tolik, protože jsem čelila dnes několika dost negativním komentářům na soc. síti na můj blog. Takže, z celého srdce děkuji !!!