Jedna snídaně, kterou hravě s dětmi večer připravíte

Potřebujeme (dortová forma o průměru 24cm)

5 vajec

60g kokosového cukru*

100 ml oleje

175g hladké špaldové mouky

1 lžíce kakaa (nemusí být)

1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů

1 lžička koření Bystrá hlavička Sonnentor*

2 jablka a 2 hrušky (nebo jen jablka nebo jen hrušky)*

Postup

1. Vyšleháme si celá vejce s cukrem, šleháme do pěny, alespoň 3-4 minuty, klidně i 5 minut. 

2. Postupně zašleháváme olej

3. Poté přimícháme všechny ostatní ingredience kromě jablek a hrušek a promícháme.

4. Jablka a hrušky zbavíme slupky a jadřinců a nakrájíme na menší kousky, komu by to vadilo, nastrouhejte na hrubém struhadle, přimícháme k těstu.

5. Dáme do dortové či koláčové formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 175 stupňů 40-50 minut.

Poznámky*

– pokud vám vadí chuť kokosového cukru, použijte třeba 30g kokosového a 50g třtinového nebo jen třtinový cukr, ale toho dejte tak 100g

– koření Sonnentor Bystrá hlavička je podobná perníkovému koření, takže můžete použít i to

– jablka nakrájené na kousky mohou někomu vadit, proto můžete klidně i nastrouhat.

– zkuste přidat i nasekané ořechy, určitě bude ještě chutnější