Stáhněte si zdarma jídelníček na ODKAZE ZDE (budete se muset přihlásit do Canvy, aby šlo stáhnout – pak můžete stahovat v PDF nebo JPG) nebo jako obrázek stáhněte viz. níže či jako PDF viz. také níže.

Jak začít plánovat jídelníčky a za týden to nevzdat?
Pojďme to zkusit společně, jakmile zjistíte, že je to pro vás obrovské ulehčení práce, uvolnění místa v hlavě a plnější peněžence, začne to být pro vás zábavná rutinna

Stáhni si klidně ZDARMA moje plánovací menu v odkaze nebo níže, buď můžeš psát ručně nebo v mobilu, stačí si to stáhnout

1. Každý týden si sedni, a projdi si domácí zásoby, je něco, čemu konci trvanlivost, máš v mrazáku hodně masa ? Ideálně naplánuje pár jídel z těchto věcí.

2. Koukni na online letáky tvého oblíbeného obchodu, ať už je to klasický nebo online obchod, všichni mají online letáky či nabídky, je nějaké maso nebo zelenina v akci ? Zkus vymyslet jídla právě z těch akčních věcí

3. Když je v akci kuře, beru rovnou 4. Sama si je naporcuji a ušetřím i tímto hromadu peněz. Nevyplatí se kupovat samostatně prsa či křídla.

4. Kupuj sezónní potraviny. Asi je blbost péct v lednu jahodový koláč nebo dělat cuketové placky, tohle se vyplatí v létě, když je sezóna a suroviny jsou levnější. Jestli tě zajímá, kdy je jaká sezóna na jakou potravinu, sleduj @jimespolecne

5. Zařaď dny bez masa, najdi si na Instagramu, internetu či nějaké kuchařce inspiraci. Rodiny se neptej a prostě jim to uvař. Uvidíš, že často budou velké ohlasy. Já jim maso asi 2* týdne. Nyní držím 40denní půst bez masa a je to cítit v peněžence i na menší nafouklosti břicha

6. Udělej jednou týdně velký nákup a nákup vše, co potřebuješ. Nákupní seznam je součástí jídelníčku zdarma ke stažení. Vyhneš se tak dennodenní trousení se do obchodu a nechtěnému nákupu něčeho, co nepotřebuješ.

7. Výhodou je, že nepřijdeš vyfluslá z práce a nemusíš přemýšlet, co vařit. Máš plán, máš nakoupeno a jedeš.

8. Inspiraci hledej na Instagramu, internetu, v kuchařkách. Je toho spoustu, výhodou je, že nebudeš vařit neustále ta stejná jídla, které jíte už roky .

9. A poslední výhoda – tím, že si každý týden projdeš co doma máš a co je potřeba spotřebovat , nakoupíš dle seznamu, omezíš vyhazování jídla.

Tak co na to říkáš, začneš? Máš nějaké své tipy?