Rychlovka na večeři nebo rychlý oběd při nestíhačce, zeleninu si připravte předem a až přijdete domů, jen strčte do trouby a máte skoro hotovo. 

Potřebujeme (2-3 porce)
1 hrnek bulguru
Zeleninu – jakou máte rádi – zde použito – dýně(1/2 menší hokkaido), červená řepa(1/2 středně veliké), paprika (1 celá) , rajče (1celé)
3 lžíce smetany ke šlehání
Tymián
Bazalka
Sůl
Voda
Olej

Postup
1. Očistíme a nakrájíme zeleninu (ta co potřebuje delší úpravu krájíme na mini kousky např. červená řepa)
2. Do pekáčku dáme olej, přidáme zeleninu a tymián s bazalkou a promícháme.
3. Dáme do trouby a pečeme asi 40 minut na 180 stupnů.
4. Pekáček vytáhneme z trouby a přidáme smetanu – dle množství zeleniny, aby se smíchala s výpekem a vzniklo trochu hustší omáčky.
5. Podáváme s bulgurem (kuskusem, jáhly, … )

Poznámka
 – nejsou uvedeny gramáže, protože si myslím, že není potřeba, to už si každý upraví podle toho, kolik porcí potřebuje a jaký poměr zeleniny a jaké má kdo rád.