Víte, že ricottu nemusíte používat jen do těstovin, ale připravíte z ní i skvělou bábovku?? 

Ricottová bábovka dle receptu Mama Chef

Potřebuješ
2 vejce
95g třtinového cukru
250g ricotty
50g másla
50g mléka
50g kokosu
125g polohrubé mouky
65g celozrnné špaldové mouky
Špetka soli
7g prášku do pečiva

Postup

1. Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny (v robotů tak 3-4minutky určitě)
2. Přidáme po částech rozpuštěného máslo (vychladlé) a ricottu.
3. Přidáme mléko a stále šleháme.
4. Nakonec přidáme kokos, mouky a prášek do pečiva se špetkou soli.
5. Dáme do formy vysypané kokosem a pečeme asi 50 minut na 170. Zkuste špejlí jestli se těsto nelepí.