2 recepty s dorty po sobě, to není náhoda… To jen náš malá má potřebu nyní pořád péct nějaký dort… Tento je méně sladký, pokud máte rádi hodně sladké dezerty, v poznámkách najdete tip, jak jej přisladit.

Potřebujeme (pro dortovou formu o průměru 24cm)
2 vejce
100g třtinové panely
2 polévkové lžíce změklého ghí
2 dcl mléka
2 polévkové lžíce kakaa
8g prášku do pečiva bez fosfátů
200g hladké špaldové mouky
2 vaničky polotučného tvarohu
1 kávová lžička agaru
1 tabulka hořké čokolády
2 lžíce kokosového oleje

Postup
1. Nejprve vyšleháme vejce s panelou.
2. Poté přidáváme ostatní suroviny jako ghí, mléko, kakao, prášek do pečiva a mouku a vždy po přidání dané suroviny směs prošleháme.
3. Nalijeme do dortové formy, kterou můžete vyložit pečícím papírem a pečeme v předehřátí troubě na 175 stupňů.
4. Po upečení necháme korpus vychladnout a připravíme si tvaroh.
5. Nejprve v pár lžících horkého mléka necháme rozpustit agar, který poté promícháme s tvarohem a namažeme na vychladlý korpus.
6. Následně rozpustíme tabulku hořké čokolády s kokosovým olejem a polijeme tvarohovou vrstvu.
7. Dort dáme zatuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.

Poznámky
– dort je méně sladký, kdo má rád sladší dezerty, přidejte do tvarohu cukr nebo lépe rýžový sirup.
– vynikající je spojení s malinami