Jedna extra rychlá a extra chutná polévka

Potřebujeme (asi 5 porcí)
1 lžíce ghí
1 středně veliká cibule
300g mraženého hrášku
200g cukety
4 větší lístky čerstvé máty
1 litr vody
koření Sbohem soli! od Sonnentoru
sůl (používám růžovou himalájskou)
Postup
1. Do hrnce si dáme lžíci ghí a na něm necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli.
2. K cibuli přidáme na jemno nakrájenou cuketu a opekáme, dokud nebude trochu hnědá.
3. Poté přidáme 1 litr vody, hrášek a vaříme asi 10 minut.
4. Přidáme mátu, koření a sůl dle chuti a rozmixujeme.
5. Na zjemnění můžete použít smetanu, zakysanou smetanu či bílý jogurt, ale dá se i bez, záleží na chuti každého strávníka 🙂