Občas člověk nakoupí v akci přesnídávky a dítě je najednou přestane jíst. Přinášíme recept, jak je možno je upotřebit. 

Potřebujeme
200g přesnídávky HIPP BIO 100% ovoce jablko-hruška
2 polévkové lžíce datlového sirupu
40g změklého másla
5g BIO kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
200g hladké špaldové mouky
2-3g skořice (dle chuti)
Postup
1. Do malého kastrůlku si dáme přesnídávku a asi 5 minut ji necháme provařit, aby se zredukovala. Poté ji sundáme z plotny a necháme vychladit.
2. Poté smícháme mouku, kypřící prášek, skořici, máslo a datlový sirup a k tomu přidáme vychladlou přesnídávku.
3. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí (popřípadně přidejte mouku)
4. Těsto necháme v lednici odpočinou alespoň hodinku, ale klidně i více. 
5. Poté těsto vyválíme na tenoučký plát a vykrajujeme sušenky. Já jsem měla plát o něco silnější, jsou nafouklejší – náš malý má rád měkoučké sušenky.
6. Pečeme asi 10-12minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. 
Poznámky
– můžete ozvláštnit třeba přidáním ještě citrónové nebo pomerančové šťávy
– výborné jsou také slepované marmeládou
HIPP přesnídávku jsem vybrala proto, že je BIO a 100% a pochází z ověřených sadů.