Máte rádi povidlovo – tvarohové koláče, ale jsou moc náročné na přípravu? Zkuste tuto buchtu, koláče připomíná, je rychlá, snadná a moc dobrá!
 

Potřebujeme (menší plech)
1 hrnek ovesných vloček
2 hrnky hladké špaldové mouky
1/2 hrnku panely
1 hrnek mléka
90g másla
2 lžičky prášku do pečiva (8g)
1 vejce
1 vanička tvarohu
1 sklenice švestkových povidel
 

Postup
1. Nejprve si rozpustíme máslo a ovesné vločky rozmixujeme na mouku.
2. Poté dáme do mísy mouku z ovesných vloček, špaldovou mouku, panelu a prášek do pečiva , vše promícháme.
3. Poté přidáme mléko, rozpuštěné máslo a vejce a rozmícháme na těsto.
4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo na plech vymazaný a vysypaný hrubou moukou)
5. Na těsto rozetřeme tvaroh a různě po těstě a tvarohu malou lžičkou dáme kopečky povidel. 
6. Já jsem nakonec ještě posypala drcenými ovesnými vločkami.
7. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů do zlatova (cca 30-40 minut)
 

Poznámky
– pokud dáte těsto do klasického plechu, může být, jen bude buchta nižší, v nějakém menším plechu bude nadýchanější
– nemám gramáž u povidel, dejte podle citu a podle toho, jak máte rádi, já si dělám povidla svoje (recept naleznete taktéž tady na blogu) a měla jsem je v zavařovací sklenici, takže jsem nevážila
– můžete si dosladit i tvaroh například rýžovým sirupem, ale jelikož povidla bývají dost sladká, zvláště pokud budete mít kupovaná, tak bych to již s přislazováním nepřeháněla

Světová zdravotnická organizace ( WHO) doporučuje 0 gramu přidaného cukru do dvou let věku. Proto zvažte podání pokrmu dle věku dítěte a vašim osobním preferencím.