Společnost Veselý grunt je skvělým počinem, který se nám líbí tak, že mu rády věnujeme článek, hlavně i proto, že je z mého rodného kraje Valašska. Sídlí v dědince Janová u Vsetína, odkud pochází  můj otec a babička zde dosud žije.

Na více než 20 ha jsou ekologickým způsobem pěstovány hrušky, švestky a jablka; rostou si tu vlastně svéhlavě, bez velikých zásahů a daleko od cest a znečištěného prostředí.
Ovoce je po sběru dále zpracováváno – společnost vyrábí džemy, povidla nebo ovoce pálí. Veškeré odpady ze zpracování ovoce jsou opět zpracovány tak, aby mohly být znovu použity ke hnojení ve vlastních sadech. Je to tedy uzavřený koloběh pod taktovkou jedné společnosti.

Na Veselém gruntu můžete koupit pálenky, a to jak klasickou slivovici, tak i různé speciály z černého rybízu, jahod, hrušek či jablek.
Velký úspěch sklízí i džemy vyráběné z jahod, višní nebo meruněk. Snad můžeme prozradit, že jsme měly možnost ochutnat novou příchuť džemu – černý rybíz – a je naprosto famózní, tajně ji chodím jen tak na lžičku ujídat do spíže 🙂

  

Rády bychom ještě zmínily povidlárnu, kde se poctivě vaří 100% švestková povidla 2 dny, tedy tak, jako tomu bývalo za našich babiček. Pod kotli se topí dřevem! Povidla najdete v balení 240 ml nebo 440 ml a svou mírně nakyslou chutí jsou důkazem toho, že není nutno je přislazovat, ale je dobré nechat vyniknout jejich přirozenou chuť.

Motto „Časy se mění, to dobré zůstává“ Veselý grunt dokonale vystihuje! 
Více informací naleznete WEBU nebo na Facebooku
Chcete vyhrát jednu ze dvou sad povidel a marmelády? Zúčastněte se soutěže na našem FACEBOOKU. Soutež trvá do 12.2.2017 a poté budou vylosováni 2 výherci. 

..