Je tady podzim a s ním i první vlaštovka podzimních receptů

Potřebujeme (koláčová forma o průměru 20cm)
4 vejce
200 g mletého máku
200 g polotučného tvarohu
300 g jablek nastrouhaných na hrubo
2 lžíce medu
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
1 lžička vanilkového extraktu (nebo mleté vanilky)
špetka soli
Postup:
1. Oddělíme žloutky od bílků.
2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou.
3. V druhé míse smícháme žloutky, mák, tvaroh, jablka, med, kypřící prášek, vanilku a špetku soli.
4. Sníh vmícháme opatrně do těsta. 
5. Vlijeme do formy vyložené pečícím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečeme asi 60 minut. 
Recept není můj, ale je z knihy JÍME ZDRAVĚ S FITRECEPTY 

Světová zdravotnická organizace ( WHO) doporučuje 0 gramu přidaného cukru do dvou let věku. Proto zvažte podání pokrmu dle věku dítěte a vašim osobním preferencím.