Jeden recept, který je z mého oblíbeného Albert magazínu

Potřebujeme (4-5 porcí)
2 mrkve
2 řapíky celeru
1 brambora
4 listy kapusty
2 stroužky česneku
1 menší cibule
2 lžíce olivového oleje
400g konzervovaných rajčat nebo rajčatového pyré
400g konzervovaných bílých fazolí
0,7 litru vody
Na dochucení
Sbohem soli (Sonnentor – místo bujonu)
sůl, pepř
třtinový cukr – nemusí být
30g strouhaného parmazánu
1 snítka čerstvého tymiánu – nemusí být

Postup
1. Všechnu zeleninu a česnek nakrájíme na kostičky.
2. Cibuli orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Pak přidáme mrkev, celer, brambory a necháme zezlátnout, poté přidáme česnek.
3. Zalijeme vodou a přimícháme rajčata, vaříme 15 minut.
4. Poté přidáme nakrájené listy kapusty a propláchnuté fazole. Povaříme 5 minut.
5. Nakonec dochutíme solí, pepřem, popř. cukrem, Sbohem soli, a posypeme sýrem a tymiánem.

Recept není můj, lehce jsem jej upravila, ale je převzatý z magazínu Albert, číslo únor 2019.