Potřebujeme (3 porce)
1 menší mladou cuketu
2 střední mrkve
1/4 máslové (nebo jiné) dýně
2 lžíce ghí (másla)
300g rýže (nemusí být na rizoto, zde jsem použila jasmínovou)
Jarní cibulku
vodu
— dochucení dle věku dítěte – použila jsem „Sbohem soli – Středomořská“ od Sonnentor a trošilinku soli, kurkumu
Postup
1. Nejprve si na trošce ghí či másla nebo oleje osmahneme cibulku, na kterou po chvíli přidáme na jemno nakrájenou mrkev, cuketu a dýni.
2. Vše spolu orestujeme a poté přidáme rýži.
3. Zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené a vaříme do změknutí, dle potřeby přiléváme vodu.
4. Nakonec dochutíme dle vlastních preferencí a věku dítěte – použila jsem „Sbohem soli – Středomořská“ od Sonnentor a trošilinku soli, kurkumu.
5. Na zpestření jsem si ještě na grilovací pánvi orestovala cuketu a mrkev.