Taková trochu obdoba toho lineckého, jen je nadýchanější.


Potřebujeme 
Těsto:
350 g špaldové mouky
150 g pohankové mouky
100 g třtinového cukru
200g rozpuštěného másla
2 vejce
1 KL bio prášku do pečiva bez fosfátů
cca 30-50 ml vody
špetka soli
Náplň
2 tvarohy
3 lžíce rýžového sirupu
povidla používám povidla poctivě vařená z Veselého Gruntu 
Postup
1. Smícháme mouky, cukr, máslo, vejce, prášek do pečiva a špetku soli a vypracujeme těsto, dle potřeby přidáme vodu, pokud se těsto drolí.
2. Rozdělíme na 3 díly a z prvního vyválíme placku, kterou dáme na dno kulaté formy na koláče.
3. Potřeme tvarohem smíchaným s rýžovým sirupem.
4. Vyválíme další placku, kterou dáme na tvarohovou vrstvu, zakrojíme kraje dle formy a potřeme povidly..
5. Na povidla vykrojíme tvary dle libosti, nebo třeba rádýlkem mřížku.
6. Pekla jsem v předem vyhřáté formě na 180 stupňů asi 40 minut. 
KL = kávová lžička