Ryby jsme nikdy nejedli, ale s příchodem našeho malého se je jíst učíme, a tak stále zkouším nějaké recepty a myslím, že jsme jim už přišli na chuť.

Potřebujeme
Filet z tresky
1 vejce
1/4 lžičky kurkumy (s tou by se dalo i počkat do 18 měsíců a nahradit třeba červenou paprikou)
1/4 lžičku drceného kmínu
1/4 lžičky tymiánu
2    lžičky špaldové mouky
sůl
citron
Postup
1. Tresku si nařezu na menší kusy a pokapu citrónem.
2. V misce si smíchám mouku s kurkumou, kmínem, tymiánem a soli, promíchám a přidám celé vejce, vytvořím těstíčko.
3. Kousky ryby obalím v těstíčku a kladu na plech s pečícím papírem.
4. Peču na 160 stupňů, přibližně 15-20 minut.

Poznámka
– treska se doporučuje pro děti od 1 roku.
– pro děti mladší jednoho roku se doporučuje začínat s českými sladkovodními rybami – kapr, amur, lín, cejn, … 
– pozor na dravce – jsou to ryby, které žijí dlouho a usazují se v nich těžké kovy, proto se nedoporučuje jejich častá konzumace a děti by je měli ochutnat nejdříve ve 3 letech. 
– pozor na rozdil file (odrezane kousky ryb slisovane do kostky) a filet (cely velky kus ryby)
– ryby vybirejte lovene volne zijici ne ryby z chovu, jsou zde casto krmeny GMO granulema.