Jedna bezmasá a rychlá dobrota. 

Potřebujeme (na 3 porce)
1 pásek Hokaido dýně, široký asi 3cm
1 rajče
1 hrst mraženého hrášku
100g čerstvého fenyklu
1/2 žluté papriky
125ml smetany 12%
sýr dle možností
ghí (olej)
sůl
Postup
1 . Nejprve je potřeba si upéct dýni, na ghíčku – pekla jsem na malé kousky,  aby byla rychle hotová, pekla jsem asi 20 minut, než byla měkká. Stejně tak jsem si dala vařit vodu na těstoviny a mezitím je uvařila – necedím, nechat ve vodě.
2. Upečenou dýni jsem rozmixovala s 125ml smetany.
3. Na pánvi jsem rozehřála ghí, dala na jemno nakrájený fenykl a po chvíli přidala i žlutou papriku, orestovala.
4. K zelenině jsem přidala nakrájené rajče a hrst hrášku a minutku prohřála.
5. Do mísy jsem dala dýňové pyré, k nim přihodila špagety přímo z vody – je důležité, aby tam trochu té vody bylo, udělá to takovou lepší omáčkovou konzistenci.
6. Na vrch jsem dala směs zeleniny a zastrouhala sýrem.
Poznámka
– pro děti 18měsíců+ a dospělé je možno použít parmazán či grana padano, krásně zvýrazní chutě
– pro mladší děti bych volila mozzarelu či goudu, ale lze i bez sýru