Rychlá a snadná dobrota, kterou lehce připravíte i když má přijít nečekaná návštěva

Potřebujeme (koláčová forma o průměru 24cm)
Korpus
80g jemně mletých ovesných vloček (koupíte ve zdravé výživě nebo v Lidlu – modrý obal)
150g jemně mleté špaldové mouky (kupuji taktéž v Lidlu – typ mouky na koláče a sušenky)
40g kokosového cukru (nebo tak 60g třtinového či jiného sladidla)
1 vejce
4 PL oleje
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
1 kelímek 12% smetany (sladké) – do koláče budeme potřebovat asi jen 3/4 kelímku!
Nápň
1 tučný tvaroh
červený rybíz (nevím kolik ho bylo přesně, měla jsem mražený)
Drobenka
30g másla (změklé)
50g ovesných vloček
50g tmavého třtinového cukru
špetka soli
špetka skořice
Postup
1. Všechny ingredience na korpus smícháme a vylijeme do formy 🙂 
2. Rozetřeme nahoře tvaroh, jde to hůř, ale stačí uprostřed, nemusí být v okrajích a posypeme hustě rybízem.
3. Nachystáme si drobenku – všechny ingredience na drobenku nasypeme do misky a v prstech promačkáváme tak dlouho, dokud prostě nevznikne drobenka – tu nasypeme hojně na koláč.
4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 40 minut. 
Poznámky
– PL = polévková lžíce
– Rybíz je obecně dost kyselý, ale já tu kyselost miluji, navíc v drobence je cukr, který to trochu osladí a vše spolu krásně ladí, ale kdo je zvyklý sladit více, doporučuji ještě dosladit před konzumací nějakým vhodným sirupem, nebo cukrem, ale ochutnejte i bez doslazení, uvidíte, že to nebude potřeba 🙂