Potřebujeme (3 porce)
400 g králičího masa
1/4 fenyklu
1/2 větší červené řepy nebo 1 menší
400g mrkve
1 hrst mraženého hrášku
1 PL ghí (másla, oleje)
Koření „Sbohem soli“ od Sonnentor
brambory
kmín
bazalka
voda
Postup
1. Oškrábeme si brambory a dáme vařit. 
2. Nastrouháme si mrkev na jemno a orestujeme na lžící ghí, podlijeme trochou vody a necháme dusit asi 10 – 12minut, když se voda skoro vyvaří, zase trochu dolejeme. Chvíli před dovařením přihodíme hrst hrášku. Poté už vodu nepřidávejte a nechte vše vstřebat a vybublat. 
3. Maso si spolu s fenyklem, řepou, kmínem a bazalkou dáme do mixéru a pořádně vše rozmixujeme. Nemusíme přidávat vejce ani mouku, měla by to být hustá kaše, která drží pohromadě. 
4. Z masové směsi uválíme v ruce kuličku kterou potom „rozplácneme“ na placku, dáme na pečící papír a pekla jsem v rozpálené troubě na 200 stupňů asi 20 minut (dělala jsem miniplacičky, délka pečení záleží na tom, jak je máte veliké, tlusté,… ), popřípadně lze udělat i na sucho či kapce ghí na pánvi.
5. Podáváme se šťouchaným bramborem a dušenou mrkví. 
Poznámka
– pro děti starší 1 roku a dospělé masovou směs lehce dosolte.