Skvělý mrkvový koláč, který stojí za vyzkoušení, určitě si najde stálé místo ve vaší kuchyni!

Potřebujeme (koláčová forma o průměru 24 cm)
270 g polohrubé špaldové mouky (obyčejné, ne celozrnné)
1 prášek do pečiva bez fosfátů (ekvivaletně 3 lžičky PDP)
1 lžička koření Bystrá hlavička Sonnentor*
150g jemně mletého třtinového cukru***
3 vejce
250ml slunečnicového oleje
450g mrkve
120g vlašských ořechů
špetka soli

Postup
1. Do mixéru si dáme cukr spolu s olejem a pořádně prošleháme.
2. K tomu postupně zašleháváme jedno vejce po druhém – každé vejce pořádně prošlehejte
3. Mezitím si najemno nastrouháme mrkev a nasekáme ořechy.
4. Ke směsi cukru, vajec a oleje přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.
5. Dále přidáme mrkev, ořechy, špetku soli a koření Sonnentor
6. Dáme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a pečeme zhruba 50 minut na 175 stupňů.

Poznámky
* koření je směsí skořice, anýzu, muškátového oříšku, kousků pomeranče, kardamonu, hřebíčku, takže pokud nemáte, zvolte vhodně koření místo toho
***obyčejný kvalitní tmavý třtinový cukr nadrťte v obyčejném sekáčku/mixéru

Světová zdravotnická organizace ( WHO) doporučuje 0 gramu přidaného cukru do dvou let věku. Proto zvažte podání pokrmu dle věku dítěte a vašim osobním preferencím.