Nečekejte, že to bude chutnat tak, jako kupované. Nečekejte, že to bude chuťovka do jednoho zubu tak, jako kupované. Tohle totiž chutná sice úplně jinak, ale také děti 1 kousek 100% zasytí. Nehledě na to, že pokud vaše dítě chce jíst to co kamarádi, ale nechcete jim kupovat to, co se prodává – má to stejný vzhled, a to u dětí vítězí. Takže, zvolíte nezdravou kupovanou variantu, která dítě nezasytí nebo zkusíme tuto „hutnou“ a zdravou svačinku vyrobit doma?

Potřebujeme
Těsto
2    vejce
1    PL medu
1,5 PL karob/kakao
1    KL prášek do pečiva bez fosdátů
1    KL oleje
3    PL pohankové mouky
2    PL špaldové mouky
Náplň
1 tučný tvaroh
1 KL medu
Postup
1. Vyšleháme si vejce s medem.
2. Přidáme karob (nebo kakao), prášek do pečiva, olej a mouku a vyšleháme. 
3. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem – použila jsem plech 20x30cm, ale příště bych použila nějaký větší, bylo to dost vysoké.
4. Peče se na 180 stupňů asi 10 minut. 
5. Mezitím si ušleháme tvaroh s medem.
6. Vychladnutý plát si nakrájíme na požadované tvary, jednu půlku namažeme vyšlehaným tvarohem a přiklopíme shodnou druhou polovinou, popřípadně si můžeme rozdělit celý plech na půl namazat a přiklopit, dát ztuhnout a až poté krájet. 
Poznámka
– Suroviny jako takové jsou většina vhodné od 1 roku, ale volila bych to až o něco později i vzhledem k většího přítomnosti medu, který je silný alergen, stejně tak je alergen kakao i vejce a jsou doporučovány nejdříve od roku – než tento recept vyzkoušíte, dítě by mělo mít všechny suroviny zavedeno!
– spis nez med bych cerstve rocnim detem volila ryzovy/datlovy/javorovy sirup
– tvaroh se doporučuje také od 1 roku vzhledem k velkému množství bílkovin, které zbytečně zatěžují ledviny a neměl by být podáván moc často. 
– PL = polévková lžíce, KL=kávová lžička