Kdybych nevařila pro prcka, dala bych tam i sójovou omáčku, ta tomu dodá pomyslnou třešničku na dortu, ale i tak je to moc velká dobrota!
Potřebujeme (3 porce)
9 kusů kuřecích křidélek
2 PL medu
4 PL rajčatového pyré
1 PL oleje
1 KL drceného kmínu
1 KL sušeného tymiánu
1 KL koření na kuře paní domácí (Sonnentor)
1 KL koření na kuře paní domácí (Sonnentor)
1 KL (necelá) soli (používám růžovou himálájskou anebo mořskou nerafinovanou sůl)
hrsti mraženého hrášku
rýžové nudle
Postup
1.Křidélka si pořádně omyjeme a dáme do velké mísy.
2. Přidáme olej, med, pyré kmín, tymián i sůl a pořádně vše promícháme tak, aby byla celá křidélka obalená.
3. Dáme do pekáčku a peču asi 60 minut na 190 stupňů.
4. Mezitím si podle návodu připravíme rýžové nudle a hodíme do vody prohřát mražený hrášek.
Poznámka
– med i sůl jsou vhodné nejdříve od roku věku, stejně tak jako rajčata se zavádí až blíže k roku.
2 Comments
S.
jeden z mých nejoblíbenějších receptů od vás <3 díky za vaši nekončící inspiraci!
Veronika
Moc moc děkuji za milá slova, ani nevíte, jak moc to potěší 🙂