Zavzpomínejte s námi na léto a pokud jste byli na dovolené na Mallorce, tak si připravte tento koláč, který Vám tam určitě servírovali. Je sice s kokosovým cukrem, takže bude chutnat jinak, ale troufnu si říct, že ještě lépe! 

Potřebujeme (koláčová forma o průměru 24 cm)
4 vejce
70g kokosového cukru
135g mandlové mouky
1 citron
1 lžička mleté skořice
Postup
1. Bílky si oddělíme od žloutků.
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky si vyšleháme spolu s cukrem do husté pěny (2-3 minuty šlehání)
3. Do směsy žloutků a cukrů přimícháme mandlovou mouku, skořici a nastrouhanou kůru z 1 citronu.
4. Poté opatrně přimícháme i sníh z bílků.
5. Pečeme  v troubě na 175 stupnů 35-40 minut.
Poznámky
– koláč je dost sladký, kdo nemá rád moc sladké, dejte méně cukru (v původím receptu bylo 200g brrr)
– původně byl použit v receptu bílý cukr, ale díky kokosového koláč získá jemně karamelovou příchuť

Zdroj receptu: www.prozeny.cz