Je to na způsob cheesecaku, ale nižší a se zdravějším základem. 

Potřebujeme (do dortové formy o průměru 20cm)
Korpus
60g ořechů (použila jsem lískové, ale můžete jakékoliv)
100g ovesných vloček
50g ghí
1 PL medu
Náplň
1 balení Lučiny 100g
1 plnotučný tvaroh
2 vejce
5 lžic rýžového sirupu (nebo medu či jiného sladidla)
2 hrsti malin
Postup
1. Nejprve si připravíme korpus, a to tak, že na jemno nameleme ořechy a vločky. Dáme do mísy a přilijeme k nim rozpuštěné ghí a lžíci medu.
2. Vše na korpus promícháme, dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem a „udusáme“ skleničkou.
3. Korpus si dáme předpéct do trouby na 175 stupňů na 10 minut. 
4. Mezitím si připravíme náplň tak, že vyšleháme Lučinu, tvaroh, vejce, sirup.
5. Poté opatrně přimícháme maliny (měla jsem ostružino maliny, ale vlastně můžete použít ovoce jaké chcete – maliny, borůvky, jahody, rybíz,…).. Tím, že je tam zamícháme, se zbarví krásně do růžova, ale zůstanou tam i na chuť celé kousky malin. 
6. Náplň nalijeme na předpečený korpus a necháme v troubě péct ještě asi 35 minut na 175 stupňů.