Milujeme mák a milujeme vláčné „mokré“ buchty 🙂 Jako mlska na výlet je tato „buchta“ ideální volbou…
Potřebujeme:
-
230 ml plnotučného mléka
-
180 g mletého máku
-
150 g hladké špaldové mouky
-
80 g třtinového cukru (dala jsem 50g panely a 30 g třtinového)
-
60 g másla
-
1 vejce
-
1 lžíce citronové šťávy
-
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů (z vinného kamene)
-
1/2 lžičky skořice
-
vanilka
-
špetka soli
Postup:
-
mák smícháme se všemi sypkými ingrediencemi,
-
rozehřejeme máslo a spolu s mlékem, vanilkou a vejcem vmícháme do sypké směsi,
-
nakonec přidáme citronovou šťávu a promícháme, aby vzniklo těsto příjemné hustoty;
-
formu na biskupský chlebíček (nebo jakoukoliv jinou) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a těsto do ní vlijeme;
-
pečeme v troubě vyhřáté na 170C dozlatova, cca 30 minut (jestli je těsto hotové, zjistíme pomocí špejle).
Poznámka:
-
protože jde o něco „na přilepšenou“, určitě bych nedala dítěti mladšímu 1 roku (osobně bych dala třeba kolem 1,5 roku).
Se Sklizeno se vaří opravdu dobře… 🙂
1 Comments
Unknown
Dobrý den, moc mě zaujal tento recept. Naše maličká má bohužel ABKM, proto bych se chtěla zeptat, zda by šlo použít rostlinné mléko a místo másla třeba ghíčko. Případně je nějaká jiná alternativa? Moc děkuji za radu!Martina