Dnešní počasí je opravdu podzimní, a já jsem dostala chuť na nějakou hustou luštěninovou polévku, která se k tomuto počasí hodí – polévka co zahřeje a zasytí.


Potřebujeme (4-5 porcí)
1/2 menší cibulky
2 lžíce ghí
2 lžíce rýžové mouky
1,4litru vody
1 středně veliká mrkev
2 středně veliké brambory
4 hrsti luštěninové směsi*
sůl
polévkové koření na dochucení polévky bez glutamátů *
Postup
1. Na jemno nakrájenou cibulku si necháme do skoro hněda orestovat na ghí.
2. Poté zaprášíme rýžovou mouku, promícháme a zalijeme vodou.
3. Přidáme propláchnutou směs luštěnin, nakrájenou mrkev a nakrájené brambory.
4. Osolíme a necháme vařit až bude vše měkké (30 minut možná o něco déle)
5. Dochutíme kořením a podáváme. 
Poznámka*
– polévkové koření – buď naše domácí, co máme v receptech na stránce nebo se dá sehnat od Grešíka, Sonnentoru, koření od Davídka a další, mrkněte ve zdravé výživě
– luštěninová směs – dá se koupit v obchodě – je tam čočka, červená čočka, hrách zelený a žlutý, kroupy, pohanka nebo si jednoduše namíchejte z toho, co máte doma.