Rychlý oběd či večeře, u nás velice oblíbené. Je super, že můžete využít různé zbytky zeleniny, co najdete v lednici.
Potřebujeme (3 porce)
1 větší kuřecí prso
zelenina co máme doma (já jsem například použila kousek čerstvého fenyklu, různě barevné papriky, rajče a zbytek plechovky kukuřice, určitě můžete přidat i hrášek, houby, brokolici, prostě co v lednici najdete… )
1-2 lžíce rýžové mouku
2 lžíce ghí
2 dcl vody
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky koření na kuře paní domácí (Sonnentor)
Postup
1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a posypeme kurkumou a kořením na kuře Sonnentor
2. Do hlubší pánvičky dáme ghí, na kterém orestujeme kuřecí prsa, poté přidáme zeleninu a chvíli spolu restujeme.
3. Zalijeme vodou a necháme dusit 15-20 minut.
4. Na konec zaprášíme trochou rýžové mouky, minutku provaříme a můžeme podávat.
Poznámky
– masa určitě můžete použít i více a nejen kuřecího, nám stačí pro 2 dospělé a 1 dítě 1 prso, hodně nabude jídlo zeleninou
– podávejte s čím uznáte za vhodné, doporučuji rýži, rýžové nudle nebo čínské nudle, těstoviny