Názvem je to sice řez, ale připravováno bylo v kulaté formě, tak snad to nikomu nebude vadit 🙂
Potřebujeme (koláčová/dortová forma s průměrem 24cm)
Korpus
2 vejce
100g špaldové mouky
100g třtinového cukru nebo 50g kokosového nebo 50g panely
1 PL ghí
12 PL mléka
1/2 prášku do pečiva
Náplň
1 kelímek mascarpone
1 zakysaná smetana
5 ks zralého kiwi
1 HIPP BIO šťáva hrušková
1,5 KL agaru
Postup
1. Nejprve si zapneme troubu a necháme předehřát na 200 stupňů.
2. Vyšleháme bílky ze 2 vajec a na chvíli je odložíme stranou.
3. Do vhodné nádoby dáme 2 žloutky, cukr, ghí a mléko a vyšleháme. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva a smícháme.
4. Do směsi lehce přimícháme sníh z bílků a dáme do pečícím papírem vyložené nebo vymazané a vysypané formy.
5. Troubu stáhneme na 180 stupňů a dáme do ní péct korpus na cca 20 minut.
6. Mezitím si připravíme náplň – vyšleháme mascarpone se zakysanou smetanou, oloupeme kiwi a nakrájíme na silnější plátky.
7. Korpus necháme vychladnout, potřeme směsí z mascarpone a poklademe kiwi.
8. Nakonec stačí jen do menšího rendlíku vylít džus, až začně vařit, tak přidat 1,5 kávové lžičky agaru a pořádně zamíchat – tento džus poté rovnoměrně rozlijeme po koláči a dáme vychladnout.
Poznámka
– KL = kávová lžička
– PL = polévková lžíce
– tento korpus je variabilní, lze ho využít na různé druhy náplní
– ovoce můžete obměňovat podle sezóny, stejně tak, jako džusy na želatinu, máte tak možnost z jednoho receptu vytvořit nespočet různých kombinací dezertů
HiPP BIO šťávy jsou nyní již celkem běžně dostupné, ale koupit je můžete např. v BENU lékárně