Varianta s pektinem a třtinovou panelou
Potřebujeme
1kg jahod
3 lžičky (10g) citrusového pektinu (mám od Grešíka)
120g – 150g třtinové panely (měla jsem méně sladké jahody, třeba bude stačit i méně)
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce třtinového cukru
Postup
1. Jahody vložíme do hrnce a rozmačkáme mačkátkem na brambory.
2. Chvíli povaříme a přidáme pektin smíchaný s 50g cukru a povaříme asi 5 minut.
3. Poté přidáme panelu a vaříme do zhoustnutí – nejlépe dát trošku na talířek a zkusit, jestli tuhne.
4. Poté přendáme do dobře vymytých sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru – tak necháme do vychladnutí.
Poznámky
– měla by vydržet dlouho, díky pektinu, ale dělala jsem ji takto poprvé, takže uvidíme, nicméně jsem to studovala na internetu, a měla by vydržet 🙂
– měla by vydržet dlouho, díky pektinu, ale dělala jsem ji takto poprvé, takže uvidíme, nicméně jsem to studovala na internetu, a měla by vydržet 🙂