Bez mouky a rafinovaného cukru, vhodné jako zdravý začátek dne nebo na dopolední svačinu

Potřebujeme (cca 16 kousků) 
160g ovesných vloček
300g jablek (očištěné, oloupané)
50g ořechů (použila jsem vlašské)
55g semínek (dala jsem 25g slunečnicových a 30g dýňových)
6PL javorového sirupu
2PL zakysané smetany
1PL ghí (o pokojové teplotě nebo rozpuštěné)
2 KL prášku do pečiva bez fosfátů
1 KL skořice
1 vejce
špetka soli
Postup
1. Ovesné vločky si v mixéru nameleme na mouku, jablka nastrouháme na jemno a semínka také nasekáme na menší kousky.
2. Všechny ingredience dáme do mísy a pořádně promícháme, hlavně dáme pozor na ghí, aby bylo rozmícháno.
3. Plníme do košíčků a dáme do formy na muffiny, košíčky jsem plnila asi do půlky – moc nevyskočí, spíše vůbec, ale aby se dobře propekly.
4. Pekla jsem 20-25 minut na 200 stupňů. 
Poznámky
– KL – kávová lžička PL – polévková lžíce
– muffiny jsou takové mokřejší, ale moc dobré, jak již bylo psáno v receptu, moc nevyběhnout, jsou takové hutnější
– vhodné na snídani, zasytí a můžete si je vzít i do ruky na cesty když nestíháte