Jednoduché jídlo ze základních surovin, které si oblíbí celá rodina. Maso můžete použít jaké máte rádi, stejně tak se hodí i jakákoliv příloha.

Potřebujeme
500g masa – použila jsem krůtí, ale můžete použít jakkékoliv máte rádi – jen třeba u hovězího bude delší příprava
2 rajčata
1 papriku
1 středně velkou mrkev
1/4 hokaido dýně
1 lžička červené papriky
1 menší hrnek ovesných vloček
0,5 litru vody
olej
kmín
sůl
Postup
1. Maso si nakrájíme na větší kousky, osolíme a okmínujeme (jelikož ho pak z omáčky budeme vybírat a omáčku mixovat, nekrájejte na drobno – naděláte se 🙂 )
2. Nakrájíme si na kousky všechnu zeleninu.
3. Dáme na troše oleje restovat maso, až je zatáhlé, přidáme i všechnu zeleninu a chvíli (5 minut) spolu podusíme.
4. Přidáme červenou papriku a zarestujeme.
5. Zalijeme vodou a dusíme asi 30-40 minut – dle potřeby přijdete vodu. 
6. Maso vytáhneme a přidáme ovesné vločky, minutku povaříme a rozmixujeme.
7. Maso vrátíme do hrnce (můžeme nakrájet na menší kousky) a kdo potřebuje, tak dosolí. 
Poznámka
– jako příloha se hodí fakt všechno, brambory, rýže, těstoviny, jáhly, kuskus,…