Výborná podzimní pochoutka, která potěší velké i malé strávníky. 

Potřebujeme
250g dýně Hokaido
60ml oleje
160ml mléka
200g špaldové mouky hladké
100g panely
1 kávová lžička skořice
1/2 prášku do pečiva z vinného kamene
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
hrst lískových ořechů
Krém
60g změklého másla
1 vanička tučného tvarohu
1 polévková lžíce javorového sirupu
Nový dům, nová kuchyň, tak mám radost z nové výbavičky na pečení, musím se pochlubit
Postup
1. Nejprve si nakrájíme dýni, dáme do hrnce s vodou a povaříme 15 minut do měkka. Až je dýně hotová, slijeme přebytečnou vodu, necháme jí jen trochu a umixujeme na dýňové pyré.
2. Vyšleháme si vejce s panelou, poté přidáme skořici, olej, mléko, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a promísíme spolu. 
3. Nasekáme ořechy na hrubo a přídáme spolu s moukou – mouku přidávejte postupně podle hustoty těsta, možná, že vám jí bude stačit i 180g. 
4. Přendáme do plechu na muffiny, který vyložíme košičky na muffiny a nalijeme těsto – plním asi do 3/4 ->>
5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20-25 minut – test špejlí, jestli se těsto nelepí je nejlepší.
6. Mezitím si připravíme krém, kdy vyšleháme změklé máslo spolu s tvarohem a javorovým sirupem.
7. Muffiny vyndáme z trouby, necháme vychladnout naplníme krém do zdobičky a můžeme zdobit.
Ať předejdetem dotazům – tyto krásné zápichy, košíčky, zdobičku a další potřeby, které máme do soutěže s eshopem Kitos, můžete nakoupit na e-shopu KITOS – bacha, vstup jen na vlastní nebezpečí, mají tam krásné věci 🙂
Poznámky
– vanilkový extrakt můžete nahradit mletou vanilkou nebo tam prostě nedávat nic
– lískové ořechy můžete určitě vyměnit za jiné
– proč nepoužívám v žádných receptech na blogu, ale alternativy a vy se v nich nevyznáte? -> přečtěte si článek ZDE