Tak domácí müsli musí vyzkoušet snad každý, protože není, kdo by si ho nezamiloval. S tím, co koupíte v obchodě se to nedá vůbec srovnat a hlavně, můžete si jej namíchat přesně podle své chuti!
Potřebujeme
250g ovesných vloček
45g vlašských ořechů
35g mandlí
35g slunečnicových semínek
35g pohankové lámanky
25g másla(nebo oleje nějakého kvalitního)
130g medu
Postup
1. Nejprve si na hrubo nasekáme mandle a ořechy.
2. Poté vše, kromě másla a medu smícháme v míse.
3: Do kastrolku dáme máslo a med a rozmícháme při nižší teplotě tak, aby se spojili, nemusí se to vařit.
4. Toto pak nalijeme na směs ovesných vloček a pořádně vše promícháme.
5. Rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem (klasický rozměr plechu.
6. Dáme do trouby a pečeme asi 20-25 minut, můžete občas prohrábnout.
7. Nakonec vyndáme z trouby a necháme vychladnout – jakmile vyndáte z trouby, bude se vám zdát, že to je sypké to musli, ale po vychladnutí ztuhne a nalamete si ho na takové ty hrudky, co znáte. 🙂
Poznámka
– můžete si suroviny přidat/odebrat dle vaší chuti – i sladidla, můžete použít na spojení javorový sirup nebo i domácí marmeládu.